Get ready to be

WORTH IT

De kracht van coachen met paarden

De grootste kracht van paarden is dat ze je diepste ik voelen.
inner pouwer

In mijn coaching werk ik onder andere samen met mijn paarden. Maar wat maakt dat ik samen werk met paarden?

De wereld is op dit moment zo ingericht dat er jou wordt geleerd om vooral vanuit je hoofd te leven. Denk hierbij aan presteren of materialisme. Vooral niet te veel voelen, maar doorgaan. Hierdoor zijn wij mensen er erg goed in geworden om ons gevoel te weg te stoppen en te onderdrukken, zowel bewust als onbewust. Dit wil niet zeggen dat ons gevoel weg is, we houden dit gevoel vast in ons lichaam.

Doordat je vooral uit je hoofd leeft raak je de verbinding met je gevoel kwijt. Hierdoor ben je niet meer op jezelf gericht, maar vooral op alles wat er om je heen gebeurt bij anderen; ‘Wat verwachten anderen van mij?’ en ‘Doe ik het wel goed voor de ander?’. Waardoor je jouw waarde af laat hangen van de ander en je prestaties. Hoe meer jij je gevoel onderdrukt, hoe meer jij de verbinding met jezelf kwijtraakt. Je gaat een pad van een ander bewandelen.

De reden dat ik met paarden werk, is dat voor paarden de verbinding met hun gevoel essentieel is. Deze verbinding hebben paarden nodig om te kunnen overleven. Paarden zijn prooidieren en zonder de verbinding met hun gevoel zijn ze een gemakkelijke prooi voor roofdieren.

 

Maar hoe kan dit ons mensen dan helpen?

Paarden zien ons mensen als onderdeel van hun kudde. De kudde moet in balans zijn, willen de paarden veilig zijn voor roofdieren. Als jij alleen maar uit jouw hoofd leeft, je gevoel onderdrukt en daardoor de verbinding met jezelf verloren bent, ben je niet in balans. Waardoor dus ook de hele kudde uit balans is.

Paarden merken onmiddellijk als er een blokkade (disbalans) in ons systeem zit. Paarden zijn gevoelige dieren en voelen feilloos onze innerlijke belevingswereld aan. Ze proberen ons bewust van te maken van onze innerlijke belevingswereld, door te reageren op onze handelingen, emoties en gedachten. Als onzichtbare patronen zichtbaar worden gemaakt, kun je er grip op krijgen en bewust kiezen hoe je ermee omgaat.

Het bewust laten maken van onze innerlijke belevelingswereld noemen we ook wel ‘spiegelen’. Spiegelen is natuurlijk paardengedrag en terug te zien in de houding, de uitstraling en het gedrag van het paard. Paarden doen dit om ervoor te zorgen dat de kudde weer terug in balans komt. Hierbij veroordelen ze je niet, maar nodigen ze je uit om hiernaar te kijken.

Het mooie van dit alles is dat paarden dit vanuit nature doen! Het is geen trucje of kunstje was je ze aanleert, maar dit is hun natuurlijk gedrag.

 

In combinatie met mijn ondersteuning tijdens deze sessies zorgt het ervoor dat er opnieuw verbinding wordt gemaakt met het gevoel dat ver weg is gestopt, jouw kern van wie je bent en krijg je worden de onzichtbare patronen zichtbaar. Waardoor jij weer jouw eigen pad kan gaan bewandelen.

Er wordt aan het licht gebracht wat al die tijd is weggestopt. Dit is van essentieel belang om te kunnen zijn wie jij daadwerkelijk bent en te gaan zien en voelen wat voor een waardevol persoon je bent. Aan de grondslag van jezelf veroordelen en afwijzen ligt emotionele pijn die jij diep wegstopt. 

 

Heb je vragen over coachen met paarden of wil je nog meer weten? Neem gerust contact mij op via de mail [email protected] of via Whatsapp 06 42 96 60 16.

Ontdek mijn aanbod

Ontdek inner self experience

Ontdek inner self experience

Ontdek het Be your inner self

Ontdek het Be your inner self

Ontdek coachen met paarden

Ontdek coachen met paarden

Ontdek Geboorte in Kaart

Ontdek Geboorte in Kaart

Scroll naar top