Get ready to be

WORTH IT

Kies jij voor transformatie?

inner pouwer

Je wilt graag veranderen. Er loopt iets of meerdere dingen niet lekker in je leven en je wilt het graag anders zien. Je wilt zekerder zijn van jezelf, niet zo prikkelbaar zijn, je wilt liever zijn voor je omgeving of je wilt juist beter je grenzen aangeven. Alleen hoe doe je het anders?

 

WIE BEN IK?

Wie ben ik? Dit is een vraag die ik mezelf vaak heb gesteld en ik weet dat ik daarin niet de enige ben. Dit vind ik een van de lastigste vragen om te beantwoorden. Je krijgt met je geboorte een naam, maar die zegt eigenlijk niks over wie je werkelijk bent. Kun je weten wie je werkelijk bent?

Voor een tijd terug werd het volgende in een film (The Perfect Date) gezegd; Geen enkel mens weet wie hij of zij is. Het enige wat je weet is: wie je ooit was en wie je ooit wilt zijn. Daar tussen in ben je wie je nu op dit moment bent.

Je kunt niet volledig weten wie je werkelijk bent, want je kun niet in de toekomst kijken en zien hoe jij je jezelf ontwikkeld. Er zijn nog veel delen van jezelf die verborgen liggen. Je kunt wel voelen wat er bij je past en wie je graag ooit wilt zijn. Je kunt dit eigenlijk zien als verschillende versies van jezelf die steeds weer verder groeien en zich verder ontwikkelen.

 

JOUW LEVENSPAD

Ieder mens beloopt zijn of haar eigen levenspad. Hoeveel kronkels, hobbels, bergen, modder, afslagen, etc. er op deze weg bevinden ziet er voor iedereen anders uit. Soms merk je dat het pad dat je nu bewandeld niet helemaal meer zo lekker voelt. Je voelt dat je een afslag mag nemen naar een nieuw pad, een volgende fase/een nieuw hoofdstuk in je leven. Het is dan tijd om een stap dichter te zetten naar degene die je graag wilt zijn.

 

EEN NIEUWE AFSLAG

De afslag nemen, het nieuwe pad bewandelen roept vaak veel angst op;

Kan ik dat wel?

Wat komt erna?

Hoe mag ik dat pad bewandelen?

Wat zullen anderen daarvan vinden?

Wat als ik de foute keus maak?

 

Het voelt vaker veel veiliger om te blijven waar je nu bent. Dat is bekend, dat voelt veilig en comfortabel. Je hoeft niet aan te kijken wat je eng vind, je kunt alles lekker wegstoppen, je hoeft er niks mee toe doen.

 

STEEDS WEER HETZELFDE RONDJE

Wellicht ben je bekend met de uitspraak: ”Als je doet wat je altijd deed, zal je krijgen wat je altijd kreeg”. Als jij blijft vasthouden aan het huidige pad wat je nu loopt, zal je rondjes blijven lopen en zal je steeds weer dezelfde obstakels tegenkomen. Je zal dan niet een stap dichter bij de versie van jezelf komen die je graag ooit wilt zijn.

 

DE KEUS

Verandering en transformatie begint bij een keus, de intentie om de verandering en transformatie aan te gaan. Een keus om een afslag te maken, om door een poort heen te gaan naar het nieuwe pad. Met al je angst, onzekerheid, twijfel en onrust. Een verandering begint bij de intentie, de keus om hetgeen aan te gaan wat nodig is om tot die versie te komen van jezelf waar je zo naar verlangt. Of dit nu zelfverzekerdheid, vriendelijkheid, grenzen aangeven of opkomen voor jezelf is.

Ergens zeggen we tegen onszelf dat we pas de keus kunnen maken voor dit pad als we geen angst, geen onzekerheid, geen twijfel, geen onrust, etc. meer voelen. Maar juist deze angst, stress, onrust en alle andere gevoelens die erbij komen kijken is de reden dat jij dit nieuwe pad mag inslaan. Juist door te onderzoeken wat deze gevoelens je eigenlijk willen vertellen, door ze er te laten zijn, door ze te voelen, door ze aan te kijken, kom jij tot de transformatie waar jij zo naar verlangt. Dan kom jij tot die versie van jezelf wie jij graag wilt zijn.

 

Kies jij voor transformatie?

Ontdek mijn aanbod

Ontdek inner self experience

Ontdek inner self experience

Ontdek het Be your inner self

Ontdek het Be your inner self

Ontdek coachen met paarden

Ontdek coachen met paarden

Ontdek Geboorte in Kaart

Ontdek Geboorte in Kaart

Scroll naar top