Get ready to

KNOW ME

inner pouwer

Over mij

Hee, ik ben Kristi

Ik ben opgegroeid op een boerderij met melkkoeien en heb altijd een grote passie gehad voor dier en natuur.

Langzaam verdween mijn passie naar de achtergrond. Ik ervaarde steeds meer onrust en haalde geen voldoening uit mijn leven. Ik kwam steeds verder van mezelf af te staan. Ik was niet te tevreden over mezelf en vond mezelf niet goed genoeg. Dit probeerde ik te verbloemen door heel hard mijn best te doen voor school en aan mijn omgeving te laten zien dat ik ‘sterk’ was.

Tot het moment dat ik besloot dat dit niet langer kon.

IK WIST DAT IK ZO NIET LANGER DOOR KON GAAN

Het begon begin 2019. Ik had steeds minder energie. Hoe veel ik ook sliep, ik werd iedere ochtend wakker met het gevoel alsof ik nauwelijks geslapen had. Iedere keer zocht ik andere excuses; het was een drukke periode of het zou wel weer overgaan.

Ik leefde al jaren gericht op presteren. In vriendschappen en relaties wilde ik ervoor zorgen dat de ander niks te kort kwam. Ik zette mezelf altijd onderaan. Ik verwachtte meer van een ander, dan van mezelf. Ik ben altijd enorm streng voor mezelf geweest. Ik was nooit tevreden en ik was nooit goed genoeg. Negatieve waardeoordelen over mezelf waren continu aanwezig in mijn hoofd. Wat ik ook deed, ik kon niet voldoen aan mijn eigen verwachtingen.

Mijn eigen emoties mochten er niet zijn. Al jaren stopte ik deze weg en ik wilde aan mijn omgeving laten zien dat ik ‘sterk’ was. Ik ben gevoelig en neem alle negatieve gevoelens, emoties en energieën van mijn omgeving als een spons in mij op. Loslaten kon in niet, dus ik hield dit allemaal in mijn lijf vast. Met lichamelijke klachten als gevolg.

Ik luisterde niet naar wat ik wilde en mijn eigen behoeftes, maar leefde mijn leven op de manier waarop ik dacht dat andere mensen dat wilde en verwachtte. Hierdoor zag ik niet wat voor waardevol persoon ik eigenlijk was.

Ik ging mezelf afvragen of mijn opleiding wel de juiste keus was geweest. Was dit nou echt hetgeen wat ik wilde? Alle banen die ik voorbij zag komen, zag ik mezelf niet in werken. Maar wat dan wel?

Meerdere keren dacht ik erover na dat ik hulp wilde gaan zoeken. Maar meestal volgende er dan een week dat ik wat beter in mijn vel zat. Waardoor het idee om hulp te gaan zoeken alweer heel snel naar de achtergrond verdween. Ik kon het allemaal wel zelf oplossen.

Ik had al veel dingen geprobeerd; mediteren, boeken lezen en ga zo maar door. Door sommige dingen voelde ik mij even beter, maar alweer gauw zakte ik voor mijn gevoel weer in het ‘donker’. Ik had een paar afspraken bij een psycholoog, maar ook dat gaf niet het effect wat ik zocht. Diep van binnen wist ik dat ik niet kon blijven waar ik op dat moment was en de dingen niet langer op dezelfde manier kon doen. Het was tijd voor actie!

Door achter je te laten wat je niet meer nodig hebt, maak je ruimte om te vinden wat je vooruitbrengt.

inner pouwer

DE EERSTE STAPPEN

Bij ‘toeval’ kwam ik bij paardentherapie uit. Tijdens de paardentherapie ontstond er ruimte voor wat ik eigenlijk voelde. Ik voelde hoe moe ik eigenlijk was en hoe erg ik mezelf de laatste jaren had uitgeput. Mijn gevoel dat ik zo lang had weggestopt, kreeg weer de ruimte om er te mogen zijn. Ik leerde hierdoor om steeds beter voor mezelf te kiezen en beter voor mezelf te gaan staan. Ik ervaarde dat ik ook weer plezier mocht gaan maken! Ik was altijd zo streng voor mezelf geweest, dan plezier maken er eigenlijk niet mocht zijn.

Ik ging weer ruimte maken voor mijn grote passie: dieren! Ik ging steeds meer naar buiten en maakte weer contact met de natuur. Oh man…wat had ik dat gemist! De natuur ging steeds meer voor mij betekenen. Ik zag wat voor een mooie boodschappen de natuur je kan geven en hoe de natuur je kan helpen met het loslaten en ontladen.

Ik ging de opleiding tot paardencoach volgen om mijn passies, dieren en het ondersteunen van mensen in groei, te combineren en al gauw kwam ik op het idee om mijn eigen bedrijf te gaan starten; Inner Pouwer.

Hoewel ik steeds beter in mijn vel zat, bleef ik een gevoel hebben dat er nog diep iets in mij zat dat aandacht mocht hebben. Ik wist in mijn hoofd precies hoe het allemaal zat, maar op een of andere manier kon ik dat nog niet voelen. Ik wist dat ik er mocht zijn, dat ik waarde te bieden heb, niet alles van iedereen in mij op hoefde te nemen, maar ik kon het nog niet voelen. Hoezo kon ik niet gewoon van mezelf houden?

Het werd tijd om nog een laagje dieper te gaan!

NAAR DE KERN

In de 12e week van mijn zwangerschap is mijn tweelingbroertje, Koen, overleden. Ik ben een alleengeboren tweeling. Ik heb altijd geweten dat ik een alleengeboren tweeling ben, alleen had ik er nooit echt aandacht aan besteed. Ik had er immers geen last van. Althans dat dacht ik…

Ik had zelf de link nog nooit gelegd, dat hetgeen waar ik al heel mijn leven mee aan het worstelen was, hier mee te maken had. De band tussen een tweeling is bijzonder en is niet te vergelijken met andere relaties. Zelfs al is het embryo enkele weken oud, deze hechte en bijzondere band bestaat al. De afspraak om samen aan dit leven te beginnen, is gemaakt.

Hoe meer ik mij in alleengeboren tweelingen ging verdiepen en hoe meer ik stil ging staan bij mijn gevoel, hoe meer naar boven kwam. Intense pijn, verdriet, boosheid, frustratie, schuld en gemis kwamen naar boven. Koen en ik hadden een afspraak: we zouden samen aan dit leven beginnen. Al zo klein voelde ik me in de steek gelaten en heb ik afscheid moeten nemen. Afscheid moeten nemen van mijn wederhelft. Emotionele pijn die ik mijn hele leven al heb weggestopt. Ik gaf mezelf eindelijk de ruimte om te rouwen. Alleen als je iets volledig kan voelen, kan er ruimte voor heling ontstaan.

Nu ik mijn wonden aan het helen waren, werd het tijd om mezelf in het middelpunt te gaan zetten!

Alleen geboren tweeling

Gedrag wil begrepen worden, niet opgelost.

IK ALS HET MIDDELPUNT VAN MIJN LEVEN

Het werd mij duidelijk wat maakte dat ik hetgeen waar ik in mijn leven tegenaan liep zo lastig vond. Ik vond afwijzing lastig, omdat dit mij diep raakte in de afwijzing die ik heb gevoeld door het overlijden van Koen. Mijn perfectionisme was het streven naar volmaaktheid. Als iets niet volmaakt was, voelde ik de pijn van dat Koen ook niet volmaakt was. Het gevoel dat ik altijd voor tweeën aan het leven was. Alles viel op zijn plaats.

Ik voelde mij tegenover Koen enorm schuldig dat ik hier wel was. Daardoor had ik een overtuiging in mezelf dat ik hier niet mocht zijn. Door deze overtuiging voelde ik mezelf minder schuldig en hoefde ik de pijn niet te voelen.

Ik nam weer de verantwoordelijkheid over mezelf en mijn leven. Ik gaf ruimte aan de emotionele pijn die ik altijd al had weggestopt. De emotionele pijn van het verlies van Koen, die ten grondslag lag aan het afwijzen en veroordelen van mezelf, ging ik helen. Waardoor er ruimte ontstond voor MIJ! Ik ging mezelf zien. Ik ging mezelf liefhebben. Ik leerde doen wat voor mij goed voelt en mezelf zijn. Ik leerde om de vrouw te gaan zijn, die ik van binnen was. Alles wat ik nodig heb, zit al in mij. En het allerbelangrijkste: ik zag dat ik een waardevol persoon ben!

Ik ging steeds beter in mijn vel zitten, mezelf waarderen en zag in dat ik er gewoon mocht zijn om wie dat ik was. Ik kreeg een positievere kijk op mezelf, ervaarde voldoening in mijn leven en de innerlijke rust waar ik zo naar verlangde. Ik kreeg weer energie om nieuwe uitdagingen aan te gaan, grenzen te verleggen en ging meer genieten van het leven en mezelf.

Mijn verlangens werden werkelijkheid!

Jij bent van grote waarde! Ieder mens heeft een kwaliteit in zich, waarmee hij/zij een bijdrage levert aan de wereld. Ook jij levert een bijdrage aan het grotere geheel!

inner pouwer

JIJ ALS MIDDELPUNT VAN JOUW LEVEN

Ik besloot om verantwoordelijkheid te nemen over mezelf en mijn leven. Ik ging de emotionele pijn die ten grondslag lag aan het veroordelen en afwijzen van mezelf en die ik zo ver weg had gestopt, helen. Waardoor mijn hoofd niet meer de overhand had en ik vanuit mijn hart kon gaan leven. Ik kwam weer in contact met mezelf en ging mijn energie weer steken in dingen die er daadwerkelijk toe doen.

Ik gun jou dit ook! Dat jij kan ervaren dat jij los kan laten wie jij denkt te moeten zijn en gaat zijn wie jij daadwerkelijk bent. Dat jij gaat voelen dat jij van grote waarde bent! Zodat jij weer intens kunt gaan genieten van het leven en jezelf. Dat jij weer innerlijke rust en voldoening ervaart.  Streven naar hetgeen waar je diep naar verlangt is veel enger dan blijven waar je nu bent. Om daar te komen waar je graag wilt zijn, is het nodig om hetgeen waar je zo bang voor bent aan te gaan.

Ik geloof erin dat jij het middelpunt van jouw leven bent. Je hebt geen controle over je omgeving of wat je overkomt. Je hebt wel controle en de keus over hoe je daarmee omgaat. Je mag verantwoordelijkheid gaan nemen over jezelf en jouw leven. Jij mag gaan vertrouwen op jezelf.

Dit is het moment om voor jezelf te gaan kiezen! Maak je keuzes die goed voor je zijn en je laten groeien of ga je ervan uit dat je het niet waard bent en hou je jezelf klein? Je mag gaan investeren in jezelf.

Ben jij klaar om voor jezelf te gaan kiezen? Want jij bent het waard om gekozen te worden!

Verlang jij naar innerlijke rust en voldoening?

Voor jezelf kiezen is niet egoïstisch. Het is de enige manier om jouw eigen pad te bewandelen. Benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen?

inner pouwer

LEUKE WEETJES OVER MIJ

ONTMOET DE DIERENFAMILIE

Tijdens de coaching zet ik mijn paarden en mijn hond in als hulpmiddel.
Maak hieronder kennis met Marco, Pride, Fayenne en Bikkel:

inner pouwer

MARCO

Marco is een Welsh ruin en hij is mijn eerste pony. Hij woont ondertussen al 20 jaar bij ons op de boerderij! Ik ben samen met Marco opgegroeid en ik heb leren paardrijden op hem.

Marco is goed in het aangeven van zijn eigen grenzen. Als hij iets niet wil, dan doet hij het ook niet (hoe graag je dat ook wilt). Hij kan dan ook erg eigenwijs zijn. Marco leeft voor eten. Als hij een kans ziet om uit de wei te komen en ergens anders meer eten kan halen, pakt hij deze kans en ontsnapt hij. 

Marco kan veel van anderen op zich nemen, maar is er ook goed in om dit los te laten. Dit doet Marco onder andere door lekker te rollen in de wei. Dit los laten is iets wat Marco jou wil leren tijdens de coaching. Daarnaast heeft Marco behoorlijk wat levenservaring, wat hij jou ook wil meegeven. 

Vriendjes worden? Als je vriendjes met Marco wilt worden dan kun je hem het beste een appel geven! Marco is dol op appels!

inner pouwer

Pride

Pride is een Tinker ruin en woont sinds november 2020 bij ons op de boerderij. 

Pride is een enorme lieverd! Hij heeft een zacht karakter en veel liefde om te geven. Ook is hij enorm eigenwijs en hij zal absoluut niet iets doen wat voor hem niet goed voelt. Dit siert hem. De volle naam van Pride is: Hermits Golden Pride. Pride zijn naam betekend trots. En dat is ook hetgeen wat hij jou wil leren: vertrouwen hebben in jezelf, niet bang zijn, je grenzen aan geven en vooral doen wat voor jou goed voelt. Geen dag met Pride is saai, want ook ik mag van hem leren. 

Pride is tijdens de coaching spot on! Diepliggende emotionele pijn voelt hij haarfijn aan, ook al ben jij hier zelf niet bewust van. Alles mag er zijn bij Pride. Juist ook hetgeen waarvan jij wilt dat het er niet is. Zoals bijvoorbeeld emoties die jij zo ver mogelijk weg wilt stoppen. Jij mag er helemaal zijn van Pride. Zowel jou lichte als donkere kant (de kant van jezelf die je het liefste wegstopt).  

Vriendjes worden? Pride houdt heel erg van kriebelen! Met name op zijn schouders zijn op dit moment het favoriete plekje.

inner pouwer

Fayenne

Fayenne woont sinds augustus 2020 bij ons op de boerderij. Vanaf het eerst moment dat ik haar zag, wist ik dat we samen een match waren. 

Fayenne is echt een knuffelbeertje. Ze houdt van knuffelen en kusjes krijgen. Ze komt dan ook met regelmaat een knuffel of een kusje bij je halen (en zeg dan maar eens nee tegen die lieve oogjes). Fayenne is nog jong waardoor ze soms ook speels kan zijn. Lekker door de wei rennen is dan ook een van haar favoriete bezigheden. 

Fayenne is enorm leergierig. Ze leert graag en is ook graag aan het werk. Fayenne wil graag alles goed doen en vind het dan ook lastig als ze fouten maakt. Hierdoor leunt ze nog graag op Marco, Pride of mij. 

Fayenne is gevoelig en voelt hierin haarfijn aan wat nodig is. Ze is daarnaast goed in het gewoon ‘zijn’. Ze hoeft niet actief deel te nemen om toch onderdeel van het gesprek te zijn. Ze doet wat goed voor haar voelt, zonder zich zorgen te maken wat anderen over haar denken. Het ‘zijn’ is een boodschap die Fayenne ze jou graag mee wil geven. Je bent goed zoals je bent!

Vriendjes worden? In tegenstelling tot Marco is Fayenne niet om te kopen met eten. Als je vriendjes wilt worden met Fayenne dan kun je haar het beste heel veel knuffels, kusjes en kriebels geven.

inner pouwer

Bikkel

Tijdens de coaching zet ik ook mijn hond, Bikkel, in als hulpmiddel. 

Bikkel is een Australian Shepherd reu. Bikkel is altijd vrolijk en blij! Dit is iets wat Bikkel jou mee wilt geven. Er is altijd wel iets om dankbaar voor te zijn en om blij van te worden.   Bikkel is een gevoelige hond en voelt precies aan wat jij op dat moment nodig hebt.

Leuk weetje? 
– Bikkel is enorm fan van mensen. Hij wordt enorm enthousiast van mensen en knuffelt graag met ze!
– Bikkel heeft blauwe ogen! Dit heeft hij van opa geërfd. 

Vriendjes worden? Bikkel houdt ervan als je met hem speelt! Daarnaast vindt Bikkel het heel erg fijn als je hem kriebelt. Met name zijn kont is zijn favoriete plekje! Daarom gaat Bikkel ook vaak tussen je benen staan.

Inner Pouwer

Jitske

Jitske is een zwarte Shetlander en in 1998 hier geboren op de boerderij.

Jitske is een echte moeder. Ze heeft een heel warm zorgelijk karakter en wil ervoor zorgen dat jij niks te kort komt. Ze zal je regelmatig likken om je te ondersteunen in het loslaten van spanning.

Jitske nodigt je met alle liefde uit om goed voor jezelf te zorgen. Jitske weet maar al te goed dat jij belangrijk bent op deze wereld en dat het goed voor jezelf zorgen belangrijk is. Haar boodschap is dan ook:

Jij bent het waard om hier te zijn!’

Vriendjes worden?
Jitske houdt ervan om gekriebeld te worden of wordt graag verwend met een lekkere wortel of appel. Ze is makkelijk om te kopen! Verder is liefde heel belangrijk voor Jitske.

Jitske is de mama van Joeri. Samen hebben ze een hele hechte band en ze staan ook altijd bij elkaar. Een sessie zal dan ook altijd met beide plaatsvinden. Ze worden namelijk niet uit elkaar gehaald.

Inner Pouwer

Joeri

Joeri is een zwarte Shetlander en in 2001 hier geboren op de boerderij.

Joeri is een echte leider. Hij heeft een eigenwijs en sterk karakter. Als je niet stevig staat (geaard bent) zal hij je hier aan herinneren door aan je schoenen te gaan knabbelen.

Joeri nodigt je met alle liefde uit om de leider van jouw leven te zijn en de touwtjes in handen te nemen. Zijn boodschap is dan ook:

Jij hebt de leiding!’

Jij bent verantwoordelijk voor jouw eigen leven en deze verantwoordelijkheid mag je gaan nemen.

Vriendjes worden?
Joeri houdt ervan om gekriebeld te worden. Hij zal hier dan ook extra goed voor gaan staan. Een wortel of appel is ook altijd welkom bij Joeri!

Joeri is de zoon van Jitske. Samen hebben ze een hele hechte band en ze staan ook altijd bij elkaar. Een sessie zal dan ook altijd met beide plaatsvinden. Ze worden namelijk niet uit elkaar gehaald.

Scroll naar top