Get ready to be

WORTH IT

Van uitgeput naar energiek

inner pouwer

Je kunt ontspannen wat je wilt, maar als er niks in je leven is waar je energie van krijgt, dan kun je ook geen energie krijgen. Energie hoort te stromen, net als een rivier. Als er alleen maar water de rivier uit stroomt en geen water in de rivier stroomt, dan zal het niet lang duren voordat de rivier droog komt te staan.

Gisteren kwam ik een hele mooie post tegen van The Spirit Junkies:

Misschien ben je niet moe omdat je te hard gewerkt hebt, maar ben je zo moe omdat je te weinig gedaan hebt waar je stiekem zo gelukkig van word’.

Deze zin raakte wat in mij. Ik kreeg weer een prachtig inzicht, waar ik jullie graag in mee wil nemen. En daarvoor gaan we een stukje terug in de tijd.

 

MOE, MOE EN NOG EENS MOE

Ik weet het nog goed. Anderhalf jaar geleden was ik nauwelijks vooruit te krijgen. Het liefste zou ik ’s ochtends in mijn bed blijven liggen. Ik liep op dat moment stage en had tijdens gesprekken moeite met het open houden van mijn ogen. Niet omdat ik het niet interessant vond, maar gewoon omdat ik zo enorm moe was. Ook auto rijden was een ramp, ik kon met momenten mijn ogen moeilijk los houden.

Ik dacht altijd dat als je moe was, dat je meer rust moest nemen. Dat je energie kreeg van ontspannen. Hoe veel ik ook sliep, ik raakte niet uitgerust. Als ik ’s morgens wakker werd, was ik vaak nog moeΓ«r dan de avond van te voren. Ik probeerde van alles om ervoor te zorgen dat ik meer energie kreeg; meer slapen, minder doen. Om mij heen kreeg ik maar te horen: je moet meer rust nemen. Hoe veel rust ik ook nam, niks had het effect waar ik zo naar opzoek was.

Ik verlangde naar vol energie zijn. Genieten van het leven. Plezier hebben. In plaats van continu uitgeput zijn, wilde ik een voldaan gevoel hebben. Ik wilde het gevoel hebben dan ik aan het leven was, in plaats van dat ik geleefd werd.

 

ENERGIEGEVERS EN ENERGIEVRETERS

Toen der tijd kreeg ik een oefening mee van de psycholoog: kijken naar de energiegevers en de energievreters in je leven. Als ik hier nu op terug kijk had ik op dat moment bijna alleen maar energievreters. Er was eigenlijk niks waar ik op dat moment echt energie van kreeg, alles koste energie.

Het krijgen van energie heeft niet alleen te maken met je werk of je hobby. Dit gaat verder dan dat.

Je kunt ontspannen wat je wilt, maar als er niks in je leven is waar je energie van krijgt, dan kun je ook geen energie krijgen. Energie hoort te stromen, net als een rivier. Als er alleen maar water de rivier uit stroomt en niet in de rivier stroomt, dan zal het niet lang duren voordat de rivier droog komt te staan.

Hoe zit het met jouw rivier? Stroomt er ook water in jouw rivier of stroomt er alleen maar water uit jouw rivier?

 

VAN OVERLEVEN NAAR LEVEN

Bij mij stroomde er alleen maar water uit mijn rivier. Ik was op dat moment aan het overleven, in plaats van aan het leven. Om weer te kunnen gaan leven, was het nodig om te stoppen met overleven; Zolang een gewond dier aan het vechten of vluchten is, kunnen zijn wonden niet genezen.

Ik was het merendeel van de dag bezig met het voldoen aan verwachtingen waarvan ik dacht dat anderen dit van mij verwachten. Ik was bezig met het weglopen en onderdrukken van alles wat ik voelde. Ik probeerde de perfecte student te zijn, de perfecte werknemer, de perfecte dochter, het perfecte zusje, de perfecte vriendin. Hierdoor was ik eigenlijk het merendeel van de dag bezig met het zijn van iemand die ik niet was.

Dit was het geen wat voor mij zoveel energie koste: iemand zijn wie ik niet was.

 

WATER IN JOUW RIVIER

Hoe krijg je dan water in jouw rivier?

Energie krijg je van de dingen waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Energie krijg je van dicht bij jezelf te zijn. Energie krijg je van het bewandelen van JOUW pad. Energie krijg je van hetgeen doen dat voor JOU goed voelt.

Het kan zijn dat je jouw werk heel leuk vind, maar misschien past de manier waarop je het uitvoert niet bij jou? Ik heb altijd coachen enorm leuk gevonden, alleen de manier die ik in eerste instantie voor ogen had hoe het zou ‘moeten’ zijn, paste totaal niet bij mij.

Energie krijg je van de dingen die je doet die voortkomen uit het hetgeen waar jouw hart naar verlangt.

Dus in plaats van te zeggen: ‘Ik ben moe, want ik werk te hard’, stel jezelf jezelf de vraag:

Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik meer energie krijg?‘.

Ontdek mijn aanbod

Ontdek inner self experience

Ontdek inner self experience

Ontdek het Be your inner self

Ontdek het Be your inner self

Ontdek coachen met paarden

Ontdek coachen met paarden

Ontdek Geboorte in Kaart

Ontdek Geboorte in Kaart

Scroll naar top